Ieder mens bestaat uit delen die bepaalde rollen vervullen. Het ene moment ben je de ouder, dan de partner of het kind. Naast deze herkenbare delen zijn er ook andere innerlijke delen bij een ieder die reageren, handelen, beïnvloeden en sturen. Dat kan bijvoorbeeld een zorgzaam deel, een streng deel of een kritisch deel zijn. Dat is bij iedereen anders. Soms kan het zijn dat een deel onvoldoende ruimte krijgt of juist overmatig veel ruimte inneemt waar je last van kunt krijgen. Delenwerk laat je in gesprek gaan met de verschillende delen, voornamelijk bij dilemma’s of innerlijke conflicten.

Je moet het eigenlijk zien als een bus waarin je oorspronkelijke ik aan het stuur zit. Door omstandigheden in je leven, laat je toe dat een bepaald deel het stuur overneemt. Ooit vanuit pure noodzaak maar in het nu meer een last.

Ik maak gebruik van knuffels en de CREF-cirkel om met die delen in gesprek te gaan en jezelf in je kracht te zetten door zelf weer de regie te nemen en achter het stuur plaats te nemen.