Reiki is voor iedereen geschikt, maar niet iedereen is voor Reiki geschikt. Dit klinkt misschien een beetje raar, maar toch klopt het.

Reiki is slechts een middel wat je kan gebruiken om je levensdoel te bereiken, om je gezondheid te bevorderen en om bewuster te leven. Reiki is slechts een manier. Andere manieren om die doelen te bereiken zijn meditatie, yoga en verdieping in wat je beweegt over hoe je in het leven staat.

In principe kan iedereen Reiki ontvangen en ermee werken. Alleen niet iedereen met dezelfde intensiteit. Hoe jij Reiki ontvangt hangt af van je spirituele staat, en jouw motivatie om die spirituele staat te verhogen.

 

Reiki wordt vaak 'een cadeautje aan jezelf genoemd'. Reiki helpt je als je kleine gezondheidsklachten hebt. Je bent minder vaak verkouden, minder snel moe of geirriteerd, je kan je chakra's uitbalanceren zodat je harmonieuzer bent en beter in je vel zit. Maar Reiki staat niet op zich. Het is een manier om met energie te werken en te ervaren dat juist die energie in balans moet zijn.

Heb je uiteindelijk bewust voor Reiki gekozen, dan pas weet je wat Reiki is, wat het inhoudt, en nog belangrijker wat het voor jou kan betekenen. Want als je er voor gekozen hebt, kan Reiki een werkelijke verrijking zijn en een zeer krachtig hulpmiddel, niet alleen op fysiek en geestelijk niveau, maar ook ter bewandeling van je spirituele pad en het verhogen van jouw trillingsgetal.